A ta formula glasi da svaki obrok mora sadržavati tri komponente: bjelančevine (npr. meso, jaja, sir…) za mišićnu masu, zatim škrob (npr. riža, krumpir, tjestenina…) za energiju i na kraju povrće koje nam daje magnezij, antioksidanse i vlakna – sve tvari koje su jako važne za naš organizam i imunitet.
Posebno je nutricionistica Vesna Bosanac istaknula važnost vlakana, kako radi probave, tako i radi eliminiranja kolesterola.
Doznali smo večeras u Staroj knjižnici i koliko je voće važno za naš imunitet, a fun fact koji je otkrila nutricionistica je da jedna mala jabuka ima više antioksidansa od 1,5 grama vitamina C.
Dodala je da se klonimo gaziranih pića bogatih šećerom koji dehidriraju organizam te aditiva poput nitrita koji štetno djeluju na zdravlje.
Pažljivo su predavanje slušali okupljeni treneri, roditelji i sportaši među kojima su se našli i kninski šampioni poput Marka Čeke i Daniele Jelić.
Predavanje je organizirala Narodna knjižnica – Knin.
Odgovori
Ukoliko želite ostaviti komentar, morate se prijaviti.