Menu

ZAGREBAČKI KVARTET: KONCERT KLASIČNE GLAZBE 8 ožujka, 2024


Legendarni, 105 godina star ansambl – Zagrebački kvartet nastupit će u petak 15. ožujka u 20 sati u Staroj knjižnici, a po besplatne karte požurite u Narodnu knjižnicu – Knin.

travnja 1919., koncertom u velikoj dvorani Hrvatskoga zemaljskoga glazbenog zavoda ustanovljen je Zagrebački kvartet.

Prvotnu četvorku činili su violinisti Vaclav Huml i Milan Graf, violist Ladislav Miranov i violončelist Umberto Fabri. Tijekom sto godina djelovanja svoj doprinos Zagrebačkom kvartetu dalo je tridesetak glazbenika među kojima su Stjepan Šulek, Josip Klima, Zlatko Balija, Đorđe Trkulja, Marija Cobenzl, Goran Bakrač, Ante Živković, Josip Stojanović, Goran Končar, Sergej Evseev, Marin Maras i drugi, a današnji sastav čine Martin Krpan, braća Hrvoje i Davor Philips te Martin Jordan.

Zagrebački kvartet je odsvirao oko 5.000 koncerata na svim kontinentima, snimio više od 60 ploča za razne svjetske izdavačke i radijske kuće kao npr. Sastruphon, RCA, Melodicom, Da Camera Magna, Croatia Records, ALM Records itd.

U mnoštvu domaćih i inozemnih priznanja i nagrada ističe se nagrada za životno djelo “Vladimir Nazor” dodijeljena 2009 godine.

Evo što će svirati u Kninu:

Igor Kuljerić: Song

Ivan Mane Jarnović: Prvi koncertantni kvartet u F-duru
Allegro con spirito
Andantino
Allegro

D. Šostaković: Gudački kvartet Br. 10 Op. 118 u As-duru
Andante
Allegretto furioso
Adagio
Allegretto – Andante

Koncert u potpunosti financira Ministarstvo kulture i medija kroz programe glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti za 2024. godinu.

Besplatne karte preuzmite u knjižnici!
Categories: Uncategorized

Odgovori