Menu

MORRIE UTORKOM; ČITATELJSKI KLUB PETKOM 1 ožujka, 2024


Morrie utorkom Mitcha Alboma knjiga je o jednom starom profesoru, jednom bivšem učeniku i najvećoj životnoj lekciji onoj da “ne možeš materijalnim stvarima nadomjestiti nježnost, blagost ili osjećaj prijateljstva”.

Možda je to u vašem životu bio djed ili baka, učitelj ili kolega. Netko mudar i strpljiv, tko vam je pomogao uvidjeti da svijet ima smisla i dao pokoji savjet kako se u njemu bolje snaći. Mitchu Albomu to je bio njegov profesor s fakulteta, Morrie.

Na susretima Čitateljskog kluba ne nedostaje ni nježnosti, ni blagosti ni osjećaja prijateljstva. A švedski kolačići jedne od članica podsjetili su večeras uz snažne poruke ove knjige još jednom na pravu radost življenja koja se krije u trenutcima. Jer “Ljudi često miješaju ono što žele s onim što trebaju. Čovjek treba hranu, a želi čokoladnu kremu s voćem. Moraš biti iskren prema samome sebi. Ne treba ti najnoviji sportski automobil, ne treba ti najveća kuća na svijetu… Znaš li što ti zaista pruža zadovoljstvo? Ponuditi drugima ono što imaš.”
Categories: Uncategorized

Odgovori