Menu

U Narodnoj knjižnici Knin u četvrtak 9. 2. 2023. godine u 18 sati bit će otvorena izložba Zidnih novina na temu NK Dinare i kninske željeznice 6 veljače, 2023

Plakati koji će biti izloženi rezultat su rada na projektu ZIDNE NOVINE /DEMOKRATIZACIJA KULTURE SJEĆANJA U KNINU/2022. koji je udruga Porta provela u partnerstvu s Narodnom knjižnicom Knin, Srednjom školom Lovre Montija Knin i umjetničkom organizacijom Otvoreni likovni pogon iz Zagreba, u 2022. godini.

Projekt se sastoji od niza radionica na kojima učenici srednje škole uz mentorstvo prof. povijesti te predstavnika partnerskih organizacija i ustanova slušaju kazivanja Kninjana i prikupljaju fotografije vezane uz određene teme koje su imale važnu ulogu u životu grada. Provodi se od 2019. godine s ciljem međugeneracijskog povezivanja i sagledavanja povijesti grada iz perspektive “malog” čovjeka. U 2022. godini obrađene su teme NK Dinare i kninske željeznice te su kao finalni rezultat printane zidne novine (plakati) na kojima su zabilježena najinteresantnija kazivanja i fotografije koje ćete od četvrtka moći pogledati u kninskoj knjižnici.

Projekt financira Ministarstvo kulture i medija RH.
Categories: Uncategorized

Odgovori