Menu

U KNJIŽNICI ODRŽANO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS 13 listopada, 2017

22471389_1485037758244102_411956885_n
U Narodnoj knjižnici Knin u četvrtak 12. listopada održano je Natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole, na kojem je nastupilo dvanaest učenika iz dvije kninske osnovne škole.
U starijoj kategoriji u kojoj su se natjecali učenici od 6. do. 8. razreda prvo mjesto osvojila je učenica Marija Gečević iz 6. a razreda OŠ dr. Franje Tuđmana čija je mentorica Anita Škundrić. Drugom je proglašena Lana Marijanovć, a trećom Anamarija Franjić.
U mlađoj kategoriji u kojoj su se natjecali učenici od 3. do 5. razreda prvo mjesto osvojila je Simona Ognjenović, ujedno i najmlađa sudionica ovogodišnjeg natjecanja, učenica 3.a razreda OŠ dr. Franje Tuđmana čija je mentorica Jagoda Nakić. Druga je bila Antonija Mijatović, a treća Nora Tisaj.
Najboljima koji su se ovom pobjedom plasirali na županijsko natjecanje nagrade je uručio gradonačelnik Marko Jelić, koji im je prethodno kroz pozdravnu riječ ukazao na važnost čitanja i usavršavanja u istom.
U žiriju koji je odlučio o pobjednicima sjedili su; profesorica hrvatskog jezika Dolores Zelić, logopedinja Ana Čalić te komunikolog i pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra.
Natjecanje u čitanju naglas organizirali su Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskoga knjižničnog društva i Narodna knjižnica i čitaonica „Vlado Gotovac“ iz Siska gdje će se 23. i 24.studenoga ove godine održati i nacionalno natjecanje. Podsjećamo također kako smo 2015. godine imali svoju predstavnicu na nacionalnoj razini, Anđelu Bobanović, a našim ovogodišnjim prvoplasiranima želimo sreću i uspjeh na višim razinama natjecanja.
Natjecanje u čitanju naglas organizira se s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanja kao kvalitetnog načina provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja te razvijanja motivacijskih sposobnosti.

Categories: Uncategorized

Odgovori