Menu

Noć knjige u Kninu: Borges i tango, Jurica Jelić i perzijski tar, Krka i sociologija književnosti, pričanje i crtanje… 18 travnja, 2017

e51f452fd32df72b472e1d1241dd7f99

Pregršt događanja pripremila je Narodna knjižnica Knina u povodu manifestacije Noć knjige kojom se ovoga vikenda šestu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenome društvu.

Kninska knjižnica pripremila je za ovu “Noć knjige” neobične i lijepe fuzije i tandeme: Borges i tango, mikrotonalni glazbenik Jurica Jelić i perzijski tar, Krka i sociologija književnosti, pričanje i crtanje…

Pričanje i crtanje

Događanja započinju u petak u prijepodnevnim satima Kutić pričaonicom i likovnom radionicom za koje su zaduženi najmlađi korisnici Udruge za osobe s invaliditetom Sveti Bartolomej.

Fuzija Krke i sociologije književnosti; dr. Marko Sinobad predstavlja knjigu dr. Šime Pilića

Istoga dana u 18 sati na Veleučilištu Marka Marulića bit će predstavljena knjiga Šime Pilića “Oko Krke”. Kulturni događaj koji ne biste trebali propustiti, ako zbog ičega onda zbog neobičnosti teme i davanja Krki jednog posve novog smisla.

Riječ je o sociološkim raspravama i studijama nastalima od 2003. do 2014. godine koji se izravno ili neizravno odnose na rijeku Krku i njezino porječje. Knjiga je to koja obuhvaća sve dimenzije jedne rijeke kroz kulturološka stajališta i stajališta sociologije književnosti, preko ekoloških tema sve do nezaobilazne zavičajne baštine. Knjigu će predstavljati dr. sc. Marko Sinobad i sam autor dr. sc. Šime Pilić.

Spoj tanga i Borgesa; Milan Zoričić i Jasna Pokrajčić predstavljaju argentinski tango uz glazbenu pratnju Jurice Jelića na perzijskom taru i čitanje Borgesa

Nakon spoja Krke i sociologije književnosti, program u petak završava još jednim jako zanimljivim spajanjem: književnosti i plesa, točnije Borgesa i argentinskog tanga.

Ovaj zanimljivi događaj na kninskom veleučilištu započinje u 19:30 sati, a bit će sačinjen od glazbe, knjige i plesnog pokreta.

Milan Zoričić, koji zajedno s Jasnom Pokrajčić vodi Tango školu Knin, održat će kratko predavanje o argentinskom tangu i zaplesati, a tango će na tradicionalnom perzijskom instrumentu – taru zasvirati mikrotonalni glazbenik Jurica Jelić, i sam plesač tanga.

Paralelno, predstavit će se i dio bogatog opusa jednog od najslavnijih pisaca dvadesetog stoljeća Jorge Luis Borgesa koji je inspiraciju pronalazio u plesu ljubavi – tangu.

Pub kviz u knjižnici

Program Noći knjige završava u subotu u 12:30 sati kada će se u knjižnici održati treći po redu pub kviz za učenike osnovnih škola.

Vratite knjige bez zakasnine!

Na kraju, u okviru manifestacije knjige, u petak i u subotu, 21. i 22. travnja zaboravljene knjige moći će se vratiti bez naplate zakasnine.

Više o programu pročitajte OVDJE.

Categories: Uncategorized

Odgovori