Menu

Zima i proljeće s knjižnicom; Pogledajte program 24 listopada, 2023

U prosincu Kninjane čeka uvijek zanimljiv, bogat i kvalitetan Advent kojega organiziraju Grad Knin i Turistička zajednica grada Knina.

A onda u siječnju, kada bi netko pomislio da je za duže vrijeme gotovo s kulturnim događanjima u gradu – nastupa Narodna knjižnica Knin sa svojim programom “Zima i proljeće s knjižnicom”.

U okviru programa održat će se četiri koncerta, četiri kazališne predstave, sedam predstavljanja knjiga i putopisnih predavanja i dvije izložbe, a sva događanja besplatna su za građane.

Koncert klasične glazbe održat će Zagrebački kvartet, najstariji hrvatski komorni ansambl, osnovan 1919. godine. Gudački kvartet je nastupao u brojnim znamenitim koncertnim dvoranama širom svijeta poput Sydney Opera House, New York UN Concert Hall, Berlin Schauspielhaus, London St. John Smith Sq. i mnogim drugima, a sada dolazi u Knin.

Jazz koncert održat će jedan od najcjenjenijih hrvatskih jazz glazbenika Toni Starešinić koji je s bendom kojega vodi (Chui) osvojio desetak Porina. Starešinić je ove godine snimio samostalni album, a na koncertima ga prati bend vrhunskih glazbenika predvođenih sjajnim jazz gitaristom Zoranom Majstorovićem.

U Knin će doći i zvijezde popularne glazbe – Nipple People. Tajanstveni electro dvojac nastupa pod maskama, nitko ne zna njihov identitet, ali oni zato rade fantastične hitove koje će predstaviti i Kninjanima.

Još jedan odličan dvojac nastupit će u Kninu. Zagrebački duo Tanja i Marko odsvirat će koncert pop rock standarda i to kao afterparty velike izložbe u Foto klubu.

A veliku izložbu imat će Damir Hoyka, jedan od najcjenjenijih hrvatskih fotografa. U Kninu će se dogoditi njegova premijerna hrvatska izložba.

Izložbu će i to na temu knjige i ove godine imati članovi Foto kluba Knin.

Dvije izvrsne predstave za djecu “Dva praščića” i “Živ živ” u režiji i glumi poznatog kazališnog umjetnika Marija Kovača izvest će zagrebački teatar Tvornica lutaka.

Dolaze u Knin i kazališne predstave za odrasle. Poznati teatar Gavran dolazi s hit predstavom “Sladoled” u režiji Borisa Svrtana u kojoj glume cijenjene hrvatske glumice Mladena Gavran i Ana Vilenica.

Stiže nam i jedna nova predstava koja je premijeru imala prije nekoliko dana. Teatar Scena Gorica izvest će predstavu “Žene na rubu”. Redatelj predstave je Mario Kovač, a u njoj glume Martina Stjepanović Meter, Selma Sauerborn i Mia Krajcar.

Svoje nove knjige predstavit će glazbeni kritičar Zlatko Gall, glumica Arijana Čulina i pjevačica Anđa Marić, a cijeli svoj opus predstavit će jedan od najvažnijih hrvatskih književnika 21. stoljeća Damir Karakaš.

Putopisna predavanja održat će popularni putopisci Oleg Maštruko i Jurica Galić Juka, a predavanje o bosanskim piramidama održat će globalno popularni Semir Osmanagić.

Cijeli program pogledajte na vizualu kojeg je napravio Mićo Samardžija.

Categories: Uncategorized

Odgovori